Folktinget diskuterade miljöteknik på Finlandsarenan

16.07.2014 kl. 13:34
Folktinget öppnade sina diskussioner på Finlandsarenan med att diskutera miljöteknik. I panelen deltog professor Mikko Hupa (Åbo Akademi), Folktingets ordförande, riksdagsledamot Christina Gestrin, marknadsföringschef Robert Olander (Teknologicentrum Merinova) och miljöminister Ville Niinistö. Journalist Björn Stenbacka (Vasabladet) var moderator för diskussionen.

- Det finns en enorm marknad för miljöteknologiska lösningar i de växande ekonomierna, som t.ex. i Kina och Indien. Finska bolag borde göra Kina till en ny ”inre” marknad, sade miljöminister Ville Niinistö. 

- Vi behöver ett nordiskt samarbete och klustertänkande då vi talar om miljöteknologi. Det sätt som Vasa har brandat sig som miljöteknologiskt energikluster är ett lysande exempel på något som gjorts rätt, sade Folktingets ordförande Christina Gestrin. 

- Den innovationsförmåga och den framåtanda som företagen i Vasa har uppvisat kan fungera som ett exempel internationellt men borde också göras mera känt i övriga Finland, sade Gestrin. 

 

För mera information, kontakta: 

Folktingets ordförande Christina Gestrin, tfn 050-511 3121

Folktingssekreterare Markus Österlund tfn 040-836 7686