Folktingetin tukiyhdistys palkitsee Juhani Seppäsen

06.11.2013 kl. 13:42
Svenska Finlands folktings garanter r.f. -yhdistys myöntää tämän vuoden Bojan Sonntag-palkinnon toimittaja, lääkäri Juhani Seppäselle. Palkinnon arvo on 5 000 euroa. Yhdistyksen puheenjohtaja Marcus Rantala luovuttaa palkinnon Folktingetin Ruotsalaisuuden päivän vastaanotolla kaupungintalolla Helsingissä 6.11.2013 klo 13:00.
- Folktingetin tukiyhdistys haluaa tänä vuonna huomioida henkilön, joka on elävöittänyt Suomen yhteistä historiaa Ruotsin kanssa. Suomen historia ennen vuotta 1809 saa aivan liian vähän huomiota, vaikka liki 700-vuotinen historiamme Ruotsin kanssa on jättänyt selvät jälkensä maahamme, sanoo Rantala.

Juhani Seppänen on suositun televisiosarjan Suomi on Ruotsalainen tekijä. Sarja on esitetty jo kahdesti Suomen televisiossa ja parhaillaan sitä esitetään Ruotsissa. Tämä osa historiaamme on tärkeä, jotta ymmärtäisimme, että ruotsinkielinen Suomi ja sen säilyminen ei ole vain suomenruotsalaisten vaan koko kansakunnan ja kummankin kieliryhmän asia.

- Seppäsen tekemä työ on hyvin arvokasta. Hän on rakentavalla tavalla ja teeskentelemättömästi mutta myös provokatiivisesti nostanut asian esiin, sanoo Rantala.

Lisätietoja:
Marcus Rantala, Svenska Finlands folktings garanter r.f. –yhdistyksen puheenjohtaja puh. 050 354 7159