Presidentti Ahtisaari johtaa Folktingetin toimintaohjelmaa

19.05.2010 kl. 14:25
Presidentti Martti Ahtisaari johtaa Folktingetin toimintaohjelmaa Suomen kahden elinvoimaisen kansalliskielen puolesta. Asia julkaistiin tänään iltapäivällä Folktingetin toimistossa Helsingissä pidetyssä lehdistötilaisuudessa.

– Olen useita vuosia seurannut ja aktiivisesti käynyt keskustelua ruotsin kielen asemasta Suomessa. Kasvava negatiivinen suhtautuminen ruotsiin, Suomen toiseen kotimaiseen kieleen, huolestuttaa minua. Siksi koen toimintaohjelman johtoryhmän puheenjohtajuuden erittäin hyödylliseksi tehtäväksi, presidentti Martti Ahtisaari sanoi.

– Tehtävämme on analysoida maamme nykyistä tilannetta ja kehittää konkreettisia toimenpide-ehdotuksia, jotka takaavat laissa määrätyn kaksikielisyyden myös käytännössä. Tämä koskee arkisia asioita kuten esim. sairaanhoitoa ja koululaitosta, Ahtisaari jatkoi.

Folktingetin puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson ilmaisi syvän kiitollisuutensa presidentti Ahtisaaren ja muiden johtavien poliitikkojen vahvasta tuesta ruotsin kielen aseman parantamiseksi Suomessa.

– Folktingetille on suuri ilo ja kunnia, että presidentti Ahtisaari haluaa ryhtyä johtoryhmän puheenjohtajaksi, Henriksson totesi.

– Tämä on ensimmäinen askel kohti konkreettista toimintaohjelmaa, joka olisi niin laaja-alainen, että se myös tuottaisi toivotut tulokset, Henriksson totesi tilaisuuden päätteeksi.

Johtoryhmän kokoonpano selviää toukokuun aikana. Ryhmässä tulee olemaan noin 20 jäsentä, joilla on laaja poliittinen ja yhteiskunnallinen tietämys. Ensimmäinen kokous pidetään kesäkuussa 2010.


Lisätietoja:

Folktingetin puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson, puh. 050 5122 377
Ohjelmapäällikkö Markus Österlund, puh. 040 8367 686