Fira med Folktinget!

05.10.2017 kl. 15:43
I år firar vi Svenska dagen riktigt stort, var med och fira!

Fira med Folktinget!

Hjärtligt välkommen att fira Svenska dagen 6.11 på Svenska Teatern! Det blir musikprogram av bland andra Sanna Nielsen och Paleface samt delar ur Chess och oratoriet Skymning, gryning. Folktingets förtjänstmedalj och priser till ära av Finland 100 år kommer att utdelas.

Vi vill gärna ha dig som gäst på Svenska Teatern! Skaffa en biljett via hbl.fi/svenskadagen, kostnaden för biljetten är endast serviceavgiften på 1,50 euro/biljett och 1 euro per pdf-utprintning. Det är möjligt att skaffa två biljetter per person. Biljettsläpp fredag 13.10 kl.9.00. Biljetterna är slut!

Festen på Svenska Teatern i Helsingfors kommer att tv-sändas direkt kl. 20-22 på Yle Teema & Fem i samarbete med Parad Media och Svenska Yle. Folktinget bjuder på ett glas mousserande vin från kl. 19.15. Festpubliken ombeds sitta på sina platser kl. 20.15.

I Helsingfors ordnas Svenska dagen-kalas och program på Centralgatan utanför Stockmann kl. 12-15. Välkommen att tala svenska på stan och dricka en kopp kaffe med oss!

Vi firar det svenska språket hela veckan och utöver Folktingets fest i Helsingfors firas det även på Folktingets fester i Jakobstad och Åbo på Svenska dagen 6.11. Biljetter till Svenska dagen-festerna fås via Luckan i Åbo och Schaumansalen i Jakobstad.

Svenska veckan firas med lokala program på flera håll i Finland 6-12.11. Svenska veckans program finns på svenskaveckan.fi.

Som en del av Svenska veckan bjuder Folktinget, Luckan och Yle X3M på en oväntad show - X möter X! Showen visas genom streaming och är en satsning som lyfter upp kända personer i det tvåspråkiga och 100-åriga Finland. Högstadier har möjligheten att delta i detta unika streamingprojekt, där Christoffer Strandberg gör intervjuer i egenskap av de intervjuade. Intervjuerna kombinerar humor och allvar, imitation och berättelser ur de intervjuades liv, på samma gång som Svenska dagen uppmärksammas. Eleverna får genom att delta i projektet möta bland annat Elisabeth Rehn och Krista Siegfrids som möter sig själva, medan Humorgruppen KAJ möts i en enda person.