Folktinget bjuder på mycket program på svenska på SuomiAreena

20.06.2018 kl. 16:51
Folktinget deltar i år för sjunde gången i politikerveckan SuomiAreena i Björneborg. Tillsammans med Svenska kulturfonden i Björneborg, Folkhälsan, Svenska Lantbruksproducenternas Centralförbund och Svenska Litteratursällskapet bjuds det på svenskt program på Medborgartorget i paviljongen Café Svenskfinland varje dag.

- Folktinget vill synliggöra och skapa positiva attityder till det svenska språket genom att delta i det så gott som helfinska programmet på Suomiareena. Med tidigare års erfarenhet har vi mött enbart positiva kommentarer i vår svenskspråkiga paviljong så vi ser fram emot att få marknadsföra det svenska i Björneborg igen, säger Maria Larma på Folktinget som ansvarar för programhelheten.

Folktinget arrangerar diskussionen ”Vilka åtgärder behövs för en mera hållbar framtid?” där Anders Adlercreutz, riksdagsledamot, Erik Bonsdorff, professor i marinbiologi, och Maria Wetterstrand, vd, Miltton Purpose deltar. Diskussionen leds av journalisten Antonia Berg.

- Årets tema för Suomiareena är bland annat miljö och hållbarhet och vill vi också arrangera vår diskussion kring ett så aktuellt tema som hållbara lösningar. Diskussionen äger rum på onsdagen på Stadshusets innergård, berättar folktingssekreterare Markus Österlund.

SuomiAreena i Björneborg arrangeras i år 16-20.7. Folktinget bjuder också på tre gratis jazzkonserter på svenska på Skrivarholmen. Raka Bananer bjuder på ett rytmiskt äventyr på Pori Jazz Kids Festival, på tisdag 17.7 kl. 13.30, Amanda Ginsburg framför låtar från sitt kritikerrosade debutalbum på onsdag 18.7 kl. 16.30 och Nossa Bossas fängslande blandning av tropiska brasilianska rytmer, upphöjda nordiska melodier och sensuella jazzharmonier hörs på torsdag 19.7 kl.17.15.

 

För mer information: Maria Larma (tfn 040-7771392/maria.larma@folktinget.fi) och på www.folktinget.fi och på #cafésvenskfinland