Över 200 evenemang på svenska under Svenska veckan 2-8.11.2015

30.10.2015 kl. 12:26
Svenska veckan firas stort för femtonde året i rad på hela femton orter i Finland: Uleåborg, Karleby, Kristinestad, Björneborg, Åbo, Kimitoön, Raseborg, Kyrkslätt, Esbo, Helsingfors, Vanda, Lahtis, Tammerfors, Borgå och Lovisa.

- Svenska veckan är i dag ett väletablerat evenemang i Finland och det är glädjande att hela det nätverk som Folktinget koordinerar växer. Svenska veckan erbjuder naturliga kontaktytor mellan språkgrupperna, bland annat i form av skolsamarbete och Svenska veckan har fått en massa goodwill bland finskspråkiga. I år vill vi särskilt lyfta fram tvåspråkigheten genom en nylansering av kampanjen Päivää God Dag, säger folktingssekreterare Markus Österlund.

- Svenska veckan har fått en större fotfäste också på webben och den nya webbplatsen som finns på www.svenskaveckan.fi gör det enklare och framför allt roligare för besökarna att hitta bland den stora mängden evenemang, säger projektkoordinator Johan Pyy

Kampanjen Päivää God dag nylanseras i samband med Svenska veckan. Kampanjen riktar sig till särskilt till företagare och myndigheter, men också till privatpersoner som är välvilliga att använda sig av landets två nationalspråk.

Förutom nätverket som bestående av orterna så deltar också flera samarbetspartners som Bokkalaset i Ekenäs, Helsingfors och Nylandssjukvårdsdistrikt, Kyrkans Central för Det Svenska Arbetet, Yrkeshögskolan Haaga-Helia, Nätverket Svenska Nu och De ungas Akademi i firandet av Svenska veckan.

 

För mer information se www.svenskaveckan.fi eller kontakta:

Projektkoordinator Johan Pyy tfn 050-353 3985, e-post johan.pyy@folktinget.fi