Finlandsarenan – yhdessä kahdella kielellä

13.07.2012 kl. 11:10
Suomenruotsalaisten yhteistyöelin Folktinget osallistuu 16.7.–20.7.2012 SuomiAreenaan ja rakentaa Suomiareenan pääohjelman ympärille omanlaisensa, ruotsinkielisen ohjelmakokonaisuuden. Finlandsarenan koostuen niin keskustelutilaisuuksista kuin myös kevyemmästä ja viihdyttävämmästä ohjelmasta jazzin tahtiin. Puhujiemme joukosta löytyy mm. Folktingetin puheenjohtaja Christina Gestrin, puolustusministeri Carl Haglund, ympäristöministeri Ville Niinistö sekä Mighty Eagle Peter Vesterbacka, Rovio Entertainment.

- Folktinget uskoo vahvasti siihen, että ruotsinkielen näkyminen ja kuuluminen Porissa on tärkeä markkeeraus. Koska asenteet ruotsinkieltä kohtaan ajoittain ovat kovat, on rento kesätapahtuma oiva paikka tuoda esille ruotsinkieltä myönteisessä yhteydessä, sanoo Folktingetin pääsihteeri Markus Österlund.

Finlandsarenanilla käydään keskustelua Suomen asemasta pohjoismaisissa ja eurooppalaisissa yhteyksissä, ruotsin kielen tärkeydestä elinkeinoelämässä sekä historiasta, kulttuurista ja koulutuksesta.

- Ohjelma on kattava ja suunniteltu niin, että jokainen löytää jotain itseään kiinnostavaa yli 20 tapahtuman valinnasta.  Finlandsarenan on hyvä yhdistelmä ajankohtaisia puheenaiheita ja viihdettä, sanoo projektikoordinaattori Alexandra Furuhjelm.

Pulahda siis 16.- 20. heinäkuuta Porissa ankkalammikkoon ja osallistu vaikka Kansalaistorilla järjestettävään kielikylpyyn tai nauti tunnelmallisesta Jazz-illasta Porin Suomalaisella klubilla.

Finlandsarenan-ohjelma kokonaisuudessaan osoitteessa www.finlandsarenan.fi.

Kysymyksiin vastaa:
Finlandsarenanin projektikoordinaattori Alexandra Furuhjelm, puh. 050-358 2264
Folktingin pääsihteeri Markus Österlund, puh. 040- 8367686
Tiedottaja Anna Jungner-Nordgren, puh.040-508 1444