Bojan Sonntag-stipendiet till nätverket Svenska nu

05.11.2010 kl. 15:40
På Folktingets mottagning i Helsingfors utdelades Bojan Sonntag- stipendiet. Stipendiet utdelas årligen till någon som utmärkt sig för att befrämja svenskan i Finland och årets mottagare är nätverket Svenska nu. Ordförande för Svenska Finlands Folktings Garanter r.f Marcus Rantala överräckte priset till nätverkets ordförande Paavo Lipponen och projektledare Kai Jaskari.

- Svenska nu är precis vad vi behöver i Finland idag. Det är ett utmärkt bevis på att det svenska är roligt, motiverande och levande, sade Marcus Rantala.

- Nätverket har lyckats engagera verkliga eldsjälar som har byggt upp en fantastisk helhet, marknadsfört den, motiverat och diskuterat, tagit strid och vågat hålla sig framme, säger Rantala.

Rantala konstaterade också att då det blåser snålblåst kring det svenska i Finland och den nationella samförståndet kring behovet av två nationalspråk verkar luckras upp, så är behovet av att ge erkänsla åt allt det viktiga arbete som görs för det svenska i Finland större än någonsin.

För mera information, kontakta
Marcus Rantala, tfn 358 50 3547159