Folktinget kehottaa puhumaan rohkeasti ruotsia

14.05.2014 klo 10:52
Folktinget julkistaa tänään pop-kappaleen Våga ja siihen kuuluvan musiikkivideon, esiintyjänä rap-artisti Jesse P. Kappale Våga on osa Folktingetin Våga svenska (Rohkeasti ruotsiksi) –kampanjaa, joka käynnistettiin sosiaalisessa mediassa pari viikkoa sitten.

- Våga svenska –kampanja kehottaa puhumaan ruotsia rohkeasti tavallisessa arjessa. Vuoden 2014 tulisi olla vuosi, jolloin me kaikki uskallamme ja haluamme puhua ruotsia kielitaustastamme tai kielitaidostamme riippumatta, Folktingetin puheenjohtaja Christina Gestrin sanoo.

- Folktinget on tehnyt Våga-kappaleen puitteissa yhteistyötä Svenska nu –verkoston kanssa. Jesse P on haastanut suomenkielisiä kouluja liittymään Våga svenska –kampanjaan ja muun muassa kannustanut oppilaita tekemään oman Våga-videonsa.

Våga svenska –kampanjalla on omat verkkosivut. Siellä voi käydä ripustamassa viirin osoittamaan tukea ruotsin kielelle. Kampanjan  Facebook–sivuilla on melkein 1 900 tykkääjää. Verkkosivuilta voi myös tilata kampanja-aineistoa kuten pinssejä, kasseja ja viirejä.

- Monen suomalaisen mielestä on itsestään selvä ja hyvä asia, että Suomessa on kaksi kansalliskieltä. Olemme huomanneet sen muun muassa siitä, miten ahkerasti yksityishenkilöt ovat tilanneet kampanjan aineistoa, Gestrin sanoo.

- Eduskunta alkaa huomenna käsitellä kansalaisaloitetta. Toivomme tietenkin, että ruotsin kieltä puoltavat ja Folktingetin verkkosivuilleen kokoamat ja julkaisemat mielipiteet herättävät vastakaikua kansanedustajissa.

Kappaleen Våga: http://youtu.be/dk1kUWczB4g
Kampanjan verkkosivut: www.vågasvenska.fi

 

Lisätietoja antavat:

Folktingetin puheenjohtaja Christian Gestrin, puh. 050 511 3121

Artisti Jesse Piisinen, puh. +46 76 200 9466 tai +358 41 493 5288